Terrasoverkapping met schuifdak prijzen

Met een terrasoverkapping creëer je een ruimte in je tuin waar je beschut kunt zitten. Je bent dan beschermd tegen zon, maar ook neerslag, en je tuin zal veel meer gebruikt kunnen worden. Soms kan een terrasoverkapping ook te gesloten zijn en heb je meer het gevoel nodig dat je buiten bent als je er zit. Op de eerste mooie lentedag kan dit het geval zijn, bijvoorbeeld, of in de ochtend als de zon nog niet te hoog staat en de temperatuur nog lekker is. Daarom is er de mogelijkheid een terrasoverkapping aan te schaffen met en schuifdak. Deze kun je openzetten als je daar behoefte aan hebt, en weer sluiten als je meer beschutting zoekt. Wat je hiervoor betaalt, lees je hier.

Inhoudsopgave

De kosten

Ben je op zoek naar een exacte prijs voor een terrasoverkapping met schuifdak, dan is die lastig te geven. Er is namelijk zoveel keuze en variatie aanwezig op de markt dat je met een kleine verandering al een prijsverschil veroorzaakt. De afmetingen, het materiaal, de leverancier, de extra opties, de montage; dit zijn allemaal factoren die de uiteindelijke prijs voor jouw overkapping zullen bepalen. Exacte prijzen kun je dus het beste opvragen bij de leverancier zelf. Voordat het zover is kun je de onderstaande tabel gebruiken om een idee te vormen voor jezelf van de mogelijke prijzen.

 

Afmetingen overkapping met schuifdak Prijs inclusief btw, materiaal en installatie
2 meter x 3 meter €3500 – €4000
3 meter x 5 meter €7000 – €7500
4 meter x 7 meter €11.000 – €12.000
5 meter x 9 meter €15.000 – €20.000
Exacte prijzen het beste te vinden door offertes op te vragen bij verschillende leveranciers

 

  • De goedkoopste optie: een terrasoverkapping met schuifdak kun je dus al bezitten voor €3500. Dit is voor een uitvoering met een aluminium frame en een glazen dak. Er zijn goedkopere uitvoeringen beschikbaar als je bereid bent in te leveren op het materiaal. Toch kun je wel rekening houden met een minimumprijs van enkele duizenden euro’s.
  • De gemiddelde prijs: gemiddeld gezien ligt de prijs voor een terrasoverkapping met schuifdak dus tussen de €9375 en €10.125. Hiervoor krijg je dan een exemplaar van flink formaat waar je zeker ruim onder kunt zitten. Eventuele extra opties zoals verlichting, verwarming en zonwering is hier nog niet bij inbegrepen.
  • De duurste optie: een grote overkapping met een schuifdak en van alle gemakken voorzien kost je gemakkelijk €15.000. Je hebt dan wel een echt comfortabele plek waar je in de zomer kunt zonnen of schuilen en waar je in de winter warm en beschut kunt zitten. De overkapping wordt een extensie van je woning en geeft je bijna het hele jaar door toegang tot je tuin. De prijs die je hiervoor betaalt is aanzienlijk.

 

De prijsopbouw

Een de totaalprijs voor een terrasoverkapping met schuifdak zal vooral bestaan uit materialen. Het bevat een ingewikkeld mechanisme, een motor en moet bediend worden met een afstandsbediening. Ook aluminium en glas zijn niet de goedkoopste opties. Het monteren van de overkapping neemt ook een flink gedeelte in beslag. Gemiddeld kan worden geconstateerd dat 50 procent wordt ingenomen door materialen, 45 procent door montagekosten en 5 procent door voorrijkosten mochten deze worden gerekend.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het is mogelijk voor een relatief lage prijs een terrasoverkapping met schuifdak aan te schaffen. Dit heb je zelf onder controle door het maken van de volgende keuzes.

  • Nieuw of tweedehands: vergeet niet de tweedehands markt te controleren. Soms kun je daar hele mooie terrasoverkappingen vinden die als nieuw worden verkocht voor een lagere prijs. Dit is vaak het geval als de woning van eigenaar is veranderd. Met een beetje geduld en geluk pik je daar een schitterend exemplaar op.
  • De afmetingen: als je je zinnen hebt gezet op een schuifdak, maar je hebt een beperkt budget, dan is het verstandiger om voor een kleinere afmeting te kiezen. Soms is dit ook prima, vooral als je buitenruimte niet erg groot is. De kleinste afmeting van 2 meter bij 3 meter overdekt al een oppervlakte van 6 vierkante meter.
  • De extra opties: vraag jezelf af of je echt verwarming nodig hebt en of je echt een rij lichtspotjes wilt laten plaatsen inclusief dimmer. Dit zijn natuurlijk leuke extra opties, maar ze zijn tegelijkertijd niet noodzakelijk. Door deze opties eerst achterwege te houden kun je met het geld dat je bespaart misschien een grotere overkapping kopen. De spotjes en de verwarming kun je ook altijd nog later toevoegen.

 

Vergelijk offertes

Als laatste kun je geld besparen door offertes van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kan soms wel 40 procent schelen en als je onze vergelijkingstool hiervoor gebruikt wordt dit je ook een stuk gemakkelijker gemaakt. De service is gewoon gratis en verplicht je verder nergens toe. Alleen als je alle opties hebt bekeken weet je of je de beste prijs betaalt voor jouw terrasoverkapping.

 

 

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.