Terrasoverkapping glas prijzen

Heb je een tuin op het zuiden en heb je afgelopen zomermaanden behoefte gehad aan een beschutte plek om te zitten, dan kan een terrasoverkapping voor jou een uitkomst bieden. Door een gedeelte van je tuin te overkappen creëer je een beschutte plek waar je ongeacht de weersomstandigheden droog of koel kunt zitten. Dat is fijn, want dan kun je vaker van je tuin genieten. Je hebt verschillende keuzes te maken wat betreft afmetingen, ontwerp en materialen. Deze laatste zijn niet alleen belangrijk voor het frame van de terrasoverkapping, maar ook van het dak. Hier lees je over de prijzen van terrasoverkappingen met een glazen dak.

 

Inhoudsopgave

De kosten

De prijs die je betaalt voor een glazen dak is hoger dan de prijs die je betaalt voor en dak van bijvoorbeeld polycarbonaat of doek. Glas is echter een kwalitatief materiaal waarmee je nog steeds de blauwe lucht kunt bekijken, mocht je dit willen. Hierdoor creëer je een opener gevoel en minder een gevoel dat je je onder een dak bevindt. Er zijn verschillende soorten overkappingen te krijgen met glazen daken en iedere leverancier heeft een ander aanbod. De beste manier om de exacte prijzen te achterhalen is dus door contact op te nemen met deze leveranciers. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je kunt verwachten. De prijzen zijn inclusief btw.

 

Soort terrasoverkapping met glas Prijs
Bouwpakket, exclusief montage €1200 – €6500
Montagekosten €45 per uur
Prefab, inclusief montage €1600 – €5000
Op maat gemaakt, inclusief montage €2505 – €8000
Op maat gemaakt, luxe uitvoering, inclusief montage €15.000 – €20.000

 

  • De goedkoopste optie: als je zelf niet bang bent de handen uit de mouwen te steken, kun je een terrasoverkapping bouwpakket kopen. Deze wordt bij je afgeleverd, inclusief een uitgebreide instructie, waarna je deze zelf moet monteren. Je bespaart hier arbeidskosten mee, maar kunt dit alleen doen met de nodige doe-het-zelf ervaring. Wil je toch liever voor de montage betalen, dan kost dit gemiddeld €45 per uur.
  • Gemiddelde prijzen: eigenlijk heb je dus de keuze tussen het aanschaffen van een bouwpakket, een prefab overkapping en een op maat gemaakt exemplaar. Gemiddeld betaal je hiervoor €1750 – €6500. Je kunt dan een exemplaar aanschaffen van mooi formaat met extra lichtpunten of zonwering. Ook de montage zit hierbij inbegrepen.
  • De duurste optie: voor een grote op maat gemaakte terrasoverkapping met een glazen dak die van alle gemakken is voorzien, zoals verwarming, zonwering, verlichting enzovoorts, betaal je makkelijk €15.000. Je hebt dan wel volledig zelf inspraak in het ontwerp en creëert een plek waar je het grootste gedeelte van het jaar heerlijk comfortabel kunt zitten.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor jouw nieuwe terrasoverkapping met glas is opgebouwd, hangt af van welke opties je kiest. Een bouwpakket zal voornamelijk uit materialen bestaan en misschien verzendkosten. De prijs voor een op maat gemaakte overkapping bestaat weer meer uit arbeidskosten. In een gemiddelde situatie zal de verhouding rond de 60 procent liggen voor de arbeidskosten, 35 procent voor de montage en 5 procent voor de voorrijkosten. Door de overkapping zelf te monteren kun je dus 40 procent van de totaalprijs afhalen.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Natuurlijk zal je altijd een bepaald bedrag moeten betalen voor je terrasoverkapping met glas, maar tot op zekere hoogte heb jij deze kosten zelf in de hand. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande keuzes.

  • Montage zelf doen of uitbesteden: veel leveranciers van terrasoverkappingen produceren deze zo dat de montage erg gemakkelijk zelf uit te voeren is. Je krijgt er een uitgebreide handleiding bij, soms inclusief dvd. Zoals boven aangetoond bespaar je bijna de helft als je dit op je neemt. Je hebt hier wel enige doe-het-zelf ervaring voor nodig, alhoewel het vaak echt niet zo ingewikkeld is als het lijkt.
  • Hout, kunststof of metaal: het materiaal waaruit het frame van de overkapping bestaat kan een groot verschil in prijs betekenen. Zo zijn er hout en kunststof die relatief goedkoop zijn, maar kun je ook voor metaal kiezen zoals staal en aluminium. De laatste twee zijn erg stijlvol en modern en daarnaast ook sterk. Dat betekent dat er qua ontwerp veel meer mogelijk is. Deze materialen kosten je dus wel meer.
  • De extra opties: elke overkapping is uit te breiden met extra opties. Vaak worden deze aangeboden in de vorm van lichtpunten, verwarming en zonwering. Daarnaast kun je zijpanelen laten installeren, een automatisch raam, specialiteitsglas of kun je kiezen voor extra ontwerpmogelijkheden. Hoe meer extra opties je kiest, hoe duurder je terrasoverkapping wordt.

 

Vergelijk offertes

Een van de beste manieren om geld te besparen op je overkapping en niet in te leveren op kwaliteit is door offertes te vergelijken van verschillende leveranciers. Na goed marktonderzoek kun je bepalen welk bedrijf jou de beste prijs/kwaliteit verhouding aan kan bieden. Hier vind je een gratis vergelijkingstool waarmee je alvast kunt beginnen met je marktonderzoek. In een korte tijd ontvang je alle informatie die je nodig hebt om met je planning te beginnen.

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.