Terrasoverkapping op maat prijzen

Als jij een tuin op het zuiden hebt, dan heb je vast in de zomer dagen dat het onmogelijk is om schaduw te vinden. Toch is het lekker om ook een beschutte plek in je tuin te hebben waar je rustig kunt zitten zonder constant de zon te moeten ontduiken. Een terrasoverkapping kan je deze beschutting geven terwijl je het gevoel behoudt dat je buiten bent. Als je gaat zoeken naar een nieuwe terrasoverkapping zal je zien dat je veel keuze hebt en dat het aanbod groot is. Eén keuze die je moet maken is die tussen prefab en op maat gemaakt. Hier lees je over de prijzen van een op maat gemaakte terrasoverkapping.

 

Inhoudsopgave

De prijzen

Het grote voordeel van maatwerk is dat je een terrasoverkapping kunt laten ontwerpen die precies aansluit bij jouw ideeën. Hierdoor zijn de prijzen erg variabel; deze worden immers bepaald door wat jij precies zoekt. Prefab overkappingen worden geleverd in standaard afmetingen en volgens een beperkt aantal modellen, waardoor een prijsindicatie veel makkelijker gegeven is. Als jij exact wilt weten hoeveel je voor jouw op maat gemaakte terrasoverkapping zou moeten betalen, kun je beter een specialist inschakelen en je ideeën bespreekbaar maken. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen waarmee je te maken zou kunnen krijgen, inclusief btw, montage en materialen.

 

Soort maatwerk terrasoverkapping Gemiddelde prijs
Overkapping op maat gemaakt €2550€8500
Luxe terrasoverkapping €14.000 – €16.000
3 x 6 meter maatwerk terrasoverkapping voorbeeld €6500 – €7000

 

  • De goedkoopste optie: als je een kleine terrasoverkapping op maat voor je laat maken, maar je laat deze zo kaal mogelijk opleveren, dan kun je voor €2550 al klaar zijn. Zo gauw je hier speciale ontwerpwensen aan laat toevoegen of je laat extra opties plaatsen zoals lichtpunten of verwarming, dan ben je al gauw meer kwijt.
  • Gemiddelde prijs: gemiddeld gezien betaal je voor een op maat gemaakte terrasoverkapping zo’n €5500 – €7000. Je krijgt dan een mooi vormgegeven exemplaar van aluminium en met goede afmetingen. Ook kun je hier eventueel een paar spotjes in laten plaatsen of andere extra opties kiezen. Voor deze prijs plaats je een echte blikvanger in je tuin en creëer je een heerlijk koele plek voor op warme zomerdagen.
  • De duurste optie: een super-de-luxe om maat gemaakte terrasoverkapping die van alle gemakken is voorzien en die bijna een veranda te noemen is, zal je gemakkelijk meer dan €10.000 kosten. Je hebt dan echter een plek waar je een groot gedeelte van het jaar beschut en comfortabel kunt zitten. Dit zal meer een extensie van je woongedeelte zijn dan een toevoeging aan je tuin. Voor dit comfort en het complexe ontwerp betaal je dan ook meer.

 

De prijsopbouw

Een op maat gemaakte terrasoverkapping moet eerst worden ontworpen. Vervolgens worden de materialen besteld en op locatie pas in elkaar gezet. De totaalprijs zal dus voor een groot gedeelte uit arbeidskosten bestaan. De procedure is aanzienlijk arbeidsintensiever dan wanneer je voor een prefab overkapping kiest. Daarom kun je ervan uitgaan dat 50 procent van de totaalkosten gaat naar het ontwerpen en bouwen van de overkapping. Vervolgens is er 45 procent nodig voor de materialen en 5 procent voor de voorrijkosten. Door de overkapping zelf te ontwerpen en te plaatsen bespaar je dus 55 procent van de totaalkosten. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door voor een op maat gemaakte terrasoverkapping te kiezen zal je dus aanzienlijk meer betalen. Maak je de volgende keuzes slim, dan kun je geld besparen.

  • Het materiaal: overkappingen worden vaak aangeboden van hout, aluminium of kunststof. Aluminium is het duurste, maar omdat dit ook het sterkste is geeft het je meer vrijheid wat betreft het design. Je kunt overwegen hout of kunststof te kiezen en hiermee de prijs reduceren. Houd er wel rekening mee dat hout regelmatig onderhoud nodig heeft.
  • Overweeg prefab: als je zeker weet dat je een op maat gemaakte terrasoverkapping wilt aanschaffen, dan zal prefab geen optie voor je zijn. Echter, sta je nog enigszins open voor de suggestie, bezoek dan een aantal websites van prefab leveranciers. Soms kun je hele mooie exemplaren vinden voor minder geld. Wat je ook kunt overwegen is de overkapping zo kaal mogelijk te laten opleveren, zodat je het daarna zelf verder kunt afmaken en zo toch je eigen stempel kunt drukken het ontwerp.
  • De afmetingen: uiteraard betaal je voor een grote op maat gemaakte overkapping meer dan een exemplaar met kleinere afmetingen. Vergeet niet dat je door een overkapping van 2 meter bij 3 meter al 6 vierkante meter beschutte plek hebt gecreëerd. Afhankelijk van op welke richting je tuin uitkijkt kan dit prima voldoen en is het niet nodig meer te investeren.

 

Vergelijk offertes

De enige manier om exacte prijzen te achterhalen voor op maat gemaakte terrasoverkappingen is door offertes op te gaan vragen bij verschillende leveranciers. Gebruik je hier onze vrijblijvende vergelijkingstool voor, dan kun je snel en gemakkelijk achterhalen wat dit financieel voor jou zal betekenen.

 

 

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.