Terrasoverkapping aluminium prijzen

terrasoverkapping prijzenEen terrasoverkapping kan op warme zomerdagen echt een uitkomst bieden. Je hebt een beschutte plek waar je heerlijk kunt zitten en genieten van je tuin. Ook als het begint te miezeren kun je onder je terrasoverkapping vaak nog gewoon blijven zitten. Daarnaast zijn dit soort overkappingen vaak een mooie toevoeging aan je tuin, vooral als je deze op maat laat maken. Als je kiest voor aluminium als materiaal, dan zal je niet de goedkoopste prijs betalen, maar dan heb je wel een sterk materiaal waarmee je een slank profiel kunt maken en een moderne uitvoering. Aluminium gaat ook erg lang mee en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Hier lees je over de prijzen waar je dan mee te maken krijgt.

Inhoudsopgave

De kosten

Voor een aluminium terrasoverkapping betaal je meer dan voor een overkapping van bijvoorbeeld hout of kunststof. Aluminium is echter een schitterend materiaal waarmee je omdat het zo sterk is wat betreft ontwerp alle kanten op kunt. Er zijn prefab aluminium terrasoverkappingen en ook op maat gemaakte exemplaren. De prijzen vind je in het onderstaande overzicht, inclusief btw, arbeidskosten en materialen. Aangezien deze afhankelijk zijn van een groot aantal factoren kun je om exacte prijzen te vinden beter overgaan tot het opvragen van offertes.

 

Soort aluminium terrasoverkapping Prijs
Prefab €1500 – €4500
Op maat gemaakt €3000 – €9000

 

  • De goedkoopste optie: voor een aluminium prefab terrasoverkapping van 3 bij 3 meter die is bevestigd aan je gevel betaal je zo’n €1500. Hier zitten dan geen extra opties bij en de overkapping wordt kaal opgeleverd. Vaak heb je bij prefab exemplaren ook de keuze voor een wat luxer model. In een soortgelijke situatie zou deze €2000 kosten. Hoe groter en hoe uitgebreider, hoe duurder.
  • Een gemiddelde prijs: een luxe vrijstaande prefab terrasoverkapping van 5 meter x 5 meter inclusief elektriciteit, zonnewering en een mooi design kost je €4500. Hier kun je tegelijkertijd een op maat gemaakt klein exemplaar voor krijgen. Als je kiest voor een op maat gemaakte terrasoverkapping heb je wel veel meer vrijheid wat betreft het ontwerp. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om lichtspotjes te laten toevoegen of hittewerend glas.
  • De duurste optie: in de tabel wordt een maximale prijs gegeven van €9000, maar als je echt een grote aluminium terrasoverkapping kiest van 8 bij 4 meter die op maat gemaakt wordt en die van alle gemakken is voorzien, dan ben je zeker €15.000 kwijt. Dit is dan een terrasoverkapping die meer een extensie is geworden van je woning, dan een toevoeging in je tuin. Je kunt er comfortabel zitten, een heel groot gedeelte van het jaar.

 

De prijsopbouw

Aluminium is een duurder materiaal en daarom zullen in de prijsverhouding de materialen zwaarder wegen dan de arbeidskosten. Vooral wanneer je een prefab exemplaar kiest is dit het geval, omdat het ontwerp dan voornamelijk in de fabriek wordt gemaakt en er dus veel minder arbeidskosten nodig zijn. Gemiddeld gezien kun je ervan uitgaan dat je voor jouw aluminium terrasoverkapping 65 procent van de totaalprijs zal betalen aan materialen. Er gaat vervolgens 30 procent naar de arbeidskosten en de overige 5 procent is voor de voorrijkosten, mochten deze gerekend worden. Door de terrasoverkapping zelf te bouwen bespaar je dus 35 procent van de totaalprijs. Ook kun je vaak nog een flinke besparing maken als je goed marktonderzoek doet.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

In principe hoeft een aluminium terrasoverkapping dus niet duur te zijn. Helemaal niet als je de volgende keuzes slim maakt.

  • Prefab of maatwerk: als je graag aluminium wilt gebruiken voor je terrasoverkapping, maar je werkt met een strak budget, dan is prefab je beste optie. Laat je de overkapping zo kaal mogelijk opleveren, dan betaal je het minste en kun je hem eventueel zelf verder aankleden.
  • Aan gevel of vrijstaand: als het mogelijk is kun je om geld te besparen je terrasoverkapping laten bevestigen aan de gevel. Een vrijstaand exemplaar is misschien mooier, maar hier betaal je meteen ook meer voor. Je zou het geld dat je hierdoor bespaart kunnen investeren in bijvoorbeeld een grotere afmeting, een aantal lichtspotjes of verwarming.
  • Het model: door een basis- of standaardmodel te kiezen zal je aanzienlijk minder betalen dan wanneer je een luxe model laat bouwen. Deze standaardmodellen zijn misschien wat simpeler vormgegeven en bevatten zeker geen interessante extra’s maar ze zijn net zo functioneel en soms misschien in hun eenvoud nog wel mooier.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op alle bouwwerken is door een grondig marktonderzoek uit te voeren. Alleen als je alle opties bekeken hebt en alle leveranciers hebt geanalyseerd, kun je een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe terrasoverkapping. Daarom begin je hier met het vergelijken van offertes en onze onafhankelijke vergelijkingstool kan je snel van deze informatie voorzien. Deze service is gratis en vrijblijvend. De offertes voeg je vervolgens bij je eigen resultaten om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er voor jou allemaal mogelijk is.

 

 

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.