Advies terrasoverkapping + bespaar tips

Advies terrasoverkapping + bespaar tips

Terrasoverkappingen heb je in alle soorten en maten. Het is een kwestie van smaak welke overkapping het beste bij jou past. Het doel van een terrasoverkapping blijft echter hetzelfde: je kunt langer in je tuin blijven zitten. De tuin is voor veel mensen nu een plek om te relaxen en even afstand te nemen van de gejaagdheid van alledag. Je kunt er genieten van mooi weer en je kunt er lekker barbecueën. Een terrasoverkapping geeft de tuin net iets meer functionaliteit, doordat weersinvloeden geen vat op je hebben.

Waarom een terrasoverkapping?

Het investeren in een terrasoverkapping heeft een aantal voordelen, waarvan sommige reeds genoemd zijn. Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen weersinvloeden, zodat je een groot deel van het jaar van je tuin kan genieten. Je wordt beschermd tegen regen en wind, maar ook tegen de uv-straling van de zon. Door een gesloten terrasoverkapping aan te schaffen, kun je jouw woonkamer al gauw uitbreiden naar een tuinkamer. In de wintermaanden als je toch niet veel buiten wil zitten, kun je de extra ruimte van de terrasoverkapping gebruiken om spullen, zoals je tuinmeubels, op te slaan. Het zorgt tevens voor een meerwaarde van je tuin en dus een hogere waarde voor je woning an sich, zou je besluiten deze te verkopen. Je hebt daarentegen geen vergunning nodig om een terrasoverkapping te bouwen.

De materialen van een terrasoverkapping

Terrasoverkappingen worden van verscheidene materialen gemaakt. De meest populaire zijn hout, aluminium en staal. Een houten terrasoverkapping straalt warmte uit en geeft een sfeervol gevoel. De aankoopprijs van een houten terrasoverkapping is veelal het goedkoopst. Hout heeft wel ieder jaar onderhoud nodig, maar heeft dan een levensduur van ongeveer dertig jaar. Aluminium wordt ook vaker gebruikt in terrasoverkappingen. Het grootste voordeel van aluminium is dat het niet roest of rot. Dit soort terrasoverkappingen heeft dus weinig onderhoud nodig en heeft een levensduur van maar liefst vijftig jaar. De aanschafsprijs ligt wel in een hoger segment dan hout. Als laatste heb je stalen terrasoverkappingen. Deze terrasoverkapping is het duurst, omdat staal een zeer sterk materiaal is. Het heeft ook een levensduur van vijftig jaar, maar moet wel eerst thermisch verzinkt worden om roest tegen te gaan.

De prijzen van een terrasoverkapping

Een gemiddelde terrasoverkapping is vijf meter breed en drie meter diep. De gemiddelde kosten voor een terrasoverkapping bedragen €1000 en kunnen oplopen tot wel €8000, afhankelijk van de afmeting, de materiaalkeuze en de keuze voor maatwerk of niet. Kies je bijvoorbeeld voor een prefab terrasoverkapping, dan moet je rekening houden met prijzen tussen de €1000 en €3500. Dit is inclusief montage en btw. Bij een terrasoverkapping op maat, dan moet je denken aan een klus van €2500 á €8000.

Prefab of maatwerk?

Je kiest voor maatwerk, wanneer je specifieke wensen hebt. Op deze manier krijg je jouw eigen unieke terrasoverkapping aangelegd door vakmannen, waarbij je zowel de afmeting als de materialen als de kleuren zelf samenstelt. Voor een prefab terrasoverkapping kies je, wanneer je een gewone terrasoverkapping wil met alle voordelen die daarbij horen. Of wanneer je een overkapping wil tegen de laagste prijs. Deze variant is al in een fabriek gemaakt en wordt in een geheel aan je geleverd. Omdat deze terrasoverkapping in grote aantallen geproduceerd wordt, ligt de prijs een stuk lager dan bij een overkapping op maat.

Formaat van je terrasoverkapping

Aangezien een terrasoverkapping veelal wordt gezien als een verlenging van je woonkamer, kiezen de meeste mensen voor een maat van vijf meter lang en drie meter diep, zodat de overkapping evenredig is aan je huis. Een terrasoverkapping kan ook losstaand van je woning geplaatst worden. Voor deze overkapping wordt veelal een vierkant vorm gekozen van drie bij drie meter. Een dergelijke losstaande overkapping kost per vierkante meter circa €300.

Levensduur verlengen

Er zijn een aantal opties, die je kunt aanbrengen aan je terrasoverkapping om de levensduur hiervan te verlengen. Je kunt kiezen voor een regenpijp erbij voor een betere afvoer van regenwater. Dit kost €250 extra. Je kunt ook voor extra sfeer elektra aanbrengen, wat je €400 meer kost. Verder kun je nog kiezen voor verschillende dakbedekkingen, zoals bitumen voor €500 meer of glas voor €1000 meer.

Bedrijf inhuren of zelf?

Wanneer je ervoor kiest om de terrasoverkapping te laten plaatsen, houd dan met een aantal zaken rekening. Stel van tevoren al een plan van aanpak op om je offertes zo specifiek mogelijk te krijgen. Hierdoor zijn deze gemakkelijker te vergelijken, zodat je voor jouw project de beste deal krijgt. Kies sowieso voor een lokaal bedrijf om hoge voorrijkosten te voorkomen. Ook kun je gemakkelijk zelf een terrasoverkapping installeren. Bij doe-het-zelfzaken krijg je al hele bouwpakketten om je eigen terrasoverkapping in elkaar te zetten.

6 Comments

 • where to purchase hydroxychloroquine

  hydroxychloroquine for sale amazon

  aids mindlessness attention

 • junimeridio

  song difference chloroquine and hydroxychloroquine north https://hydroxychloroquined.online/ – hydroxychloroquine azithromycin success arthrocentesis hydroxychloroquine stock price today

 • junimeridio

  care hydroxychloroquine ingredients list fill https://hydroxychloroquined.online/ – hydroxychloroquine generic costs cubital tunnel syndrome hydroxychloroquine regimen for covid

 • trump's ties to hydroxychloroquine

  hydroxychloroquine success rate

  door chylomicron crew

 • praziquantel otc

  praziquantel otc

  Advies terrasoverkapping + bespaar tips – Prijzen-terrasoverkapping.nl

 • hydroxychloroquine 700

  hydroxychloroquine and hair loss

  headquarters aortic valve feeling

 • Write a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *