Terrasoverkapping België prijzen

Inhoudsopgave

Een terrasoverkapping kan op zonnige dagen echt een uitkomst bieden. Soms is het zo moeilijk om dan de zon even te kunnen ontwijken zonder naar binnen te hoeven gaan. Daarnaast kunnen terrasoverkappingen ook beschutting bieden in slechte weersomstandigheden, vooral als je een dak kiest van goede kwaliteit. Zo kun je een groot gedeelte van het jaar buiten eten en zitten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer. Er zijn een groot aantal verschillende terrasoverkappingen beschikbaar. Hier lees je over hoeveel je betaalt voor een terrasoverkapping in België.

 

De kosten

De prijzen voor een nieuwe terrasoverkapping liggen natuurlijk erg uiteen. Dit wordt bepaald door factoren zoals de afmetingen, het materiaal, de constructiemethode, de leverancier, de kosten voor de plaatsing en het ontwerp. Als jij al een exact idee hebt, dan kun je de prijs het beste achterhalen door met een leverancier te gaan praten en een offerte op te vragen. Het overzicht beneden geeft je wel een goede indicatie van de prijzen die je in België kunt verwachten voor een nieuwe terrasoverkapping. Deze zijn inclusief btw.

 

Soort terrasoverkapping Prijs in België
Terrasoverkapping bouwpakket doeken dak €300 – €1200
Terrasoverkapping bouwpakket polycarbonaat dak €900 – €3750
Terrasoverkapping bouwpakket glazen dak €1200 – €6600
Eventuele montagekosten bouwpakket €50 per uur
Prefab terrasoverkapping inclusief montage €1250 – €5250
Op maat gemaakte terrasoverkapping inclusief montage €3000 – €9500
Luxe terrasoverkapping inclusief montage €15.000 – €20.00

 

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is ten eerste om de overkapping zelf te installeren. Ten tweede kun je kiezen voor een overkapping met een doek in plaats van een dak van polycarbonaat of glas. Dit zijn vaak pergola’s die je in de herfst verwijderd wanneer het weer slechter wordt. Ook kun je simpelweg een doek ophangen tussen je woning en een paar palen, wat een tent-effect geeft of het idee wekt dat het doek zweeft. Je kunt dan al een beschutte plek creëren vanaf €300.
  • Een gemiddelde prijs: wil je toch liever de montage uit handen geven, dan kun je om geld te besparen een prefab terrasoverkapping of een bouwpakket kiezen en deze laten monteren. Hiervoor betaal je inclusief montage gemiddeld zo’n €2500 – €3000. Je krijgt dan een degelijke terrasoverkapping met goede afmetingen en met lichtpunten terug waar je een heel groot gedeelte van het jaar gebruik van kunt maken.
  • De duurste opties: op maat gemaakte terrasoverkappingen zijn het duurste. Hier gaan namelijk de meeste manuren in zitten. Je kunt dan zelf exact aangeven wat je wilt hebben en de leverancier zal proberen jouw idee te verwezenlijken. Voor een op maat gemaakte terrasoverkapping betaal je makkelijk €7000 en als je deze in super-de-luxe uitvoering laat plaatsen (inclusief verwarming, zonwering, lichtpunten etc.) kun je rekenen op zeker €15.000.

 

De prijsopbouw

Het bedrag dat je neerlegt voor een nieuwe terrasoverkapping bestaat uit arbeidskosten, materialen en eventuele voorrijkosten. In een gemiddelde situatie waar geen van deze componenten uitspringt, kun je rekenen op een bijdrage van 60 procent voor de arbeidskosten, 35 procent voor de materialen en 5 procent voor de voorrijkosten. Een terrasoverkapping die volledig moet worden ontworpen en samengesteld zal hogere arbeidskosten hebben en kies je voor een duurder materiaal zoals metaal, dan zal het aandeel van de materialen omhooggaan.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs die je betaalt voor jouw terrasoverkapping heb je tot op zekere hoogte zelf in de hand. Er zijn namelijk bepaalde keuzes die je moet maken waarmee je direct de prijs kunt beïnvloeden.

  • Zelf monteren of uitbesteden: terrasoverkappingen bouwpakketten zijn goedkoper, omdat je deze zelf moet installeren. Dit installeren is echter niet moeilijk en dit wordt duidelijk toegelicht in een handleiding. Je hebt hier wel enige doe-het-zelf ervaring voor nodig. De besparing die je dan maakt ligt rond de 40 procent.
  • Prefab of maatwerk: prefab terrasoverkappingen worden volgens een al bestaand model vooraf in de fabriek van de leverancier al samengesteld. Nadat jij je bestelling hebt geplaatst wordt deze uit de voorraad gehaald en ter plekke opgebouwd. Dit is binnen een dag gedaan. Er zijn dus minder arbeidsuren nodig waardoor prefab goedkoper is. Je moet dan wel kiezen uit een paar vooraf vastgestelde modellen en hebt geen vrijheid wat betreft het ontwerp van je terrasoverkapping.
  • Hout, kunststof of metaal: een houten of kunststoffen terrasoverkapping is het goedkoopste. Dit zijn dan ook de meest gangbare materialen. Zoek je iets dat moderner of aparter is, dan kun je ervoor kiezen een frame van metaal zoals aluminium of staal te laten plaatsen. Deze materialen zijn erg sterk dus het ontwerp is vrijer. Voor metaal betaal je meer, maar het heeft nauwelijks onderhoud nodig en het gaat erg lang mee.

 

Vergelijk offertes

Terrasoverkappingen zijn beschikbaar in een groot aantal soorten en maten. De beste manier om te achterhalen wat jij zou moeten betalen is door offertes op te vragen. Onze vergelijkingstool kan je helpen deze eerste stap te zetten en je een aantal offertes aanleveren van leveranciers uit jouw omgeving.

 

 

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.