Terrasoverkapping goedkoop prijzen

Heb jij een tuin op het zuiden, dan kan het zijn dat je in de zomer tevergeefs naar schaduw zoekt. Een terrasoverkapping kan dan schaduw bieden en beschutting van de uv-stralen. Je creëert een koele plek om te zitten waar je ook tijdens slechter weer droog blijft. Een terrasoverkapping kan je zo duizenden euro’s kosten, vooral als je deze op maat laat maken en extra opties toevoegt. Het is echter al mogelijk om beschutting te creëren voor een zeer redelijke prijs. Hier lees je wat die prijs is en hoe je dit voor elkaar krijgt.

 

Inhoudsopgave

De kosten

De prijs die je betaalt voor jouw terrasoverkapping is afhankelijk van bepaalde keuzes die jij maakt tijdens het planproces. Eén hiervan is het type terrasoverkapping dat je kiest. Ben je op zoek naar een goedkope maar vaak prima uitgevoerde overkapping? Dan is prefab de beste optie voor je. Deze terrasoverkappingen worden vooraf in de fabriek samengesteld en hoeven vervolgens bij jou alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Omdat je alleen de keuze hebt uit de modellen die de leverancier aanbiedt en hier niet van kunt afwijken, kunnen ze een goedkopere prijs aanbieden. In de volgende tabel vind je de kosten voor een prefab terrasoverkapping, inclusief plaatsing, materialen en btw.

 

Soort terrasoverkapping Gemiddelde prijs
Prefab overkapping €950 – €3750

 

  • De goedkoopste optie: je kunt dus al een terrasoverkapping bezitten voor €1000 in totaal. Dit zal dan een volledig kale houten overkapping zijn, met een dak van doek of polycarbonaat. Er is geen sprake van elektra, van uitgebreide designs en van een glazen dak. Door alle goedkoopste materialen en uitvoeringen uit te kiezen kun je de kosten dus laag houden. Eventueel kun je vervolgens zelf je terrasoverkapping verder aankleden, mocht je dit willen.
  • Gemiddelde prijs: voor een prefab terrasoverkapping betaal je echter eerder gemiddeld €2000. Dit zijn grotere exemplaren, met een glazen dak en eventuele extra afwerkingen. Ook zal de leverancier waarschijnlijk verschillende modellen aanbieden en voor wat extra geld kun je dus een terrasoverkapping bezitten die net iets stijlvoller of moderner is vormgegeven.
  • De duurste optie: ook al zit je bij een prefab terrasoverkapping vast aan een bepaald ontwerp, je kunt deze wel laten uitbreiden met verscheidene extra opties. Ook kun je voor grote afmetingen kiezen, wat uiteraard ook meer kost. Een prefab terrasoverkapping van het duurste model en met extra opties zoals elektra, verwarming en verlichting zal je meer dan €3000 kosten.

 

De prijsopbouw

De prefab terrasoverkapping is de goedkoopste optie die je hebt, tenzij je gaat proberen de overkapping zelf te maken of je gaat zoeken op de tweedehands markt. De reden waarom prefab zo goedkoop is, is omdat je bespaart op de arbeidskosten. In de fabriek staan de modellen standaard klaar en die hoeven alleen nog maar te worden aangepast aan de specifieke wensen die je hebt doorgegeven. Vervolgens kunnen deze ter plekke in één dag gemakkelijk worden opgebouwd wat jou niet alleen aan arbeidskosten scheelt maar ook aan overlast. Om die reden nemen de materialen het grootste gedeelte in van de totaalprijs, namelijk 75 procent. De arbeidskosten zijn goed voor 23 procent van de prijs en de voorrijkosten vervolgens 2 procent. Door de klus zelf te doen kun je dus 25 procent van de totaalprijs besparen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je nieuwe terrasoverkapping zal je dus keuzes moeten maken. Ben je op zoek naar een goede prijs, dan kun je deze het beste goed overwegen.

  • Prefab of tweedehands: alhoewel prefab de goedkoopste optie is voor een nieuwe terrasoverkapping, kun je soms op de tweedehands markt ook schitterende exemplaren vinden. Deze zijn dan van mensen die net een nieuw huis hebben gekocht en de overkapping willen vervangen door bijvoorbeeld een zonnescherm. Soms zijn deze overkappingen nog als nieuw en heb je alleen een beetje geduld en geluk nodig om ze te vinden.
  • Het materiaal: bij prefab terrasoverkappingen heb je vaak ook de keuze tussen verschillende materialen. Hout, kunststof en aluminium zijn gangbaar. Hout kost je het minste en kunststof kost weinig meer. In het laatste geval heb je dan geen extra onderhoudskosten meer, wat bij hout natuurlijk wel anders is.
  • Het model: ook al heb je niet de meeste vrijheid wat betreft het ontwerp als je prefab kiest, je kunt vaak wel kiezen uit verschillende modellen. Deze zullen ook anders zijn in prijs. Wat je kunt doen om geld te besparen is voor de meest kale uitvoering gaan en deze vervolgens zelf afronden. Zo kun je toch je eigen stempel drukken op het ontwerp, ook al is deze vooraf in de fabriek al bepaald.

 

Vergelijk offertes

De enige manier om exact te achterhalen wat jij zal betalen voor jouw prefab terrasoverkapping is door contract op te nemen met de leveranciers. Onze vrijblijvende en gratis vergelijkingstool kan je alvast helpen aan een aantal offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Door deze met elkaar te vergelijken zet je de eerste stap in de richting van jouw nieuwe terrasoverkapping.

Gerelateerd:
Verder je huis verbouwen? Denk aan

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.