Terrasoverkapping doek prijzen

De aanschaf van een terrasoverkapping kan een prijzige aangelegenheid zijn. De afmetingen, de materialen, extra opties en het ontwerp kunnen allemaal de prijs snel doen stijgen. Toch kan een terrasoverkapping heerlijke beschutting bieden, zowel op zonnige dagen als wanneer het weer slecht is. Een manier om geld te besparen is door in plaats van een glazen dak, een dak van polycarbonaat te plaatsen. Een nog goedkopere optie die je hebt voor het materiaal van het dak is doek. En dit kan een verassend ontwerp opleveren die zeker niet onderdoet aan de dure alternatieven. Hoeveel je betaalt voor een terrasoverkapping met een dak van doek, lees je hier.

 

Inhoudsopgave

De prijzen

Terrasoverkappingen met een doeken dak zijn eigenlijk een tussenvorm tussen een zonnescherm en een terrasoverkapping. Vaak kun je het doek ook makkelijk verwijderen zodat je dit kunt opbergen en beschermen van de weersomstandigheden. De prijzen die je betaalt zijn afhankelijk van de afmetingen, van het materiaal dat voor het frame wordt gebruikt en van het ontwerp. Het onderstaande overzicht geeft je een goed idee van wat je kunt verwachten, inclusief btw en materialen, maar exclusief montage.

 

Soort terrasoverkapping met doek Prijs
Aan de muur gemonteerd, semipermanent €500 – €1000
Houten pergola met harmonicadoek, alleenstaand €700 – €1250
Houten pergola met harmonicadoek, muurbevestiging €650 – €1100
Aluminium pergola met harmonicadoek, alleenstaand €1500 – €1600
Enkel het doek en enige steunpalen €250 – €400
Montagekosten €45 per uur

 

  • De goedkoopste optie: door alleen een doek te bestellen en hier een aantal palen aan te bevestigen kun je voor weinig geld al een beschutte plek creëren in de tuin. Dit geeft dan meer een tent idee dan een overkapping. Je kunt het doek aan je woning bevestigen aan de ene kant en aan de andere kant aan palen. Zo geef je de illusie dat het doek zweeft. Dit is geen permanente overkapping en je zal het doek alleen op zonnige dagen tevoorschijn halen. Hiervoor betaal je echter maar €250 – €400.
  • Gemiddelde prijs: voor een pergola met een harmonicadoek betaal je gemiddeld exclusief de installatie zo’n €750 – €800. Een kwalitatief en waterafstotend doek kan gebruikt worden als bescherming tegen zon en neerslag, maar zal tijdens de winter wel verwijderd moeten worden. De pergola is makkelijk te installeren voor iemand met enige doe-het-zelf ervaring.
  • De duurste optie: uiteraard zijn er ook luxere versies en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne aluminium pergola met daarbij een harmonicadoek. Deze kun je gebruiken voor bescherming tegen de zon van de bovenkant en ook van de zijkant doordat het doek is uit te schuiven. Aluminium is sterk en heeft weinig onderhoud nodig. Een dergelijke pergola kost je wel €1500 – €1600.

 

De prijsopbouw

In de meeste gevallen zal je je terrasoverkapping met een dak van doek zelf installeren. Je betaalt dan dus eigenlijk alleen voor de materialen. Deze installatie is niet moeilijk en je krijgt er duidelijke instructies bij. Dit is tegelijkertijd ook de reden waarom deze terrasoverkappingen financieel zoveel gunstiger zijn. Mocht je je terrasoverkapping toch liever niet zelf installeren, dan kun je rekenen op een prijs van €45 per uur voor de montage.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door voor doek te kiezen zal je flinke besparingen maken. Als je de onderstaande keuzes goed overweegt kun je de prijs nog meer afstemmen op je budget.

  • Het ontwerp: je kunt met een doek ook zelf een interessant ontwerp maken, wat de prijs zal verlagen. Denk aan een doek met een aparte vorm of een doek dat je alleen aan voorwerpen bevestigt zodat het ‘zweeft’. Ook kun je een soort tent creëren door zelf een paar palen en een doek te bestellen. Je creëert zo een heerlijk luchtige en zomerse plek om de warme dagen beschut door te brengen.
  • Het materiaal: het meest gangbare materiaal voor de pergola is hout. Dit is ook samen met kunststof de goedkoopste optie. Wil je echter iets dat moderner en aparter is, dan kan aluminium een goede optie zijn. Dit materiaal is erg sterk waardoor er meer ontwerpmogelijkheden denkbaar zijn. Je betaalt er natuurlijk wel meer voor.
  • De afmetingen: zoals bij de meeste producten het geval is, betaal je voor een grotere terrasafdekking meer dan voor een kleiner exemplaar. Er zijn meer materialen nodig waardoor de prijs stijgt. Vraag jezelf van tevoren af welke afmetingen je precies nodig hebt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een afmeting van 2,5 meter bij 3 meter, dan kun je hier al 7,5 vierkante meter mee overkappen. Dat is prima voor een tafel met een paar stoelen erbij.

 

Vergelijk offertes

De enige manier waarop je exact kunt uitvinden wat jouw terrasoverkapping met doek zou kunnen kosten is door offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Goed marktonderzoek kan je ook een gezonde besparing opleveren. De eerste stap zet je hier, door onze vergelijkingstool te gebruiken. De tool is gratis en vrijblijvend en voorziet je in een korte tijd van een aantal offertes van leveranciers uit jouw omgeving.

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.