Terrasoverkapping bouwpakket prijzen

Het laten plaatsen van een terrasoverkapping kan prijzig zijn. Je betaalt voor het ontwerp, de materialen en de plaatsing en de gemiddelde prijzen voor een prefab exemplaar liggen dan ook rond de €2500. Je kunt geld besparen door voor een kleiner exemplaar te kiezen of een simpelere uitvoering. Een andere manier is door voor een bouwpakket te kiezen. Dit zijn kant en klare terrasoverkappingen die je bestelt en die zonder montage bij je worden afgeleverd. Vervolgens plaats je de overkapping zelf en je krijgt hier een uitgebreide handleiding bij. Als je handig bent dan kan je dit een boel geld besparen. Daarnaast geeft het je de kans je eigen stempel te drukken door de overkapping naar jouw smaak af te maken. Hier lees je over de prijzen voor een terrasoverkapping bouwpakket.

Inhoudsopgave

De prijzen

Ook bij bouwpakketten voor terrasoverkappingen heb je te maken met een grote variatie aan prijzen. Deze zijn afhankelijk van het ontwerp, van het materiaal, van de afmetingen en ook van de leverancier. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om je overkapping te laten monteren in plaats van het zelf te doen. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen waarmee je rekening kunt houden. Deze zijn inclusief btw, maar exclusief montage.

Soort terrasoverkapping bouwpakket Prijs
Terrasoverkapping, polycarbonaat dak 3m x 2,5 m €750 – €1000
Terrasoverkapping, polycarbonaat dak 6m x 3 m €1500 – €1900
Terrasoverkapping, polycarbonaat dak 8m x 3,5 m €2000 – €2500
Terrasoverkapping, polycarbonaat dak 12m x 4 m €3500 – €4000
Terrasoverkapping, glazen dak 3m x 2,5 m €1200 – €1500
Terrasoverkapping, glazen dak 6m x 3 m €2000 – €2500
Terrasoverkapping, glazen dak 8m x 3,5 m €3500 – €4000
Terrasoverkapping, glazen dak 12m x 4 m €6000 – €6500
Kosten montage €45 per uur
  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is door te kiezen voor een kleine terrasoverkapping met een polycarbonaat dak in plaats van een glazen dak. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar waar je niet altijd extra voor betaalt. Een terrasoverkapping van 3 meter breed bij 2,5 meter lang kost je dan €750 – €1000. Wil je deze laten monteren, dan kost dit €45 per uur extra. Je kunt dit bij de meeste leveranciers regelen tegelijkertijd met de overkapping.
  • Gemiddelde prijs: gemiddeld betaal je voor een bouwpakket voor een terrasoverkapping met een polycarbonaat dak €1900 – €2350 en voor een exemplaar met een glazen dak €3175 – €3625. Hiervoor kun je een terrasoverkapping krijgen van flinke afmetingen. Uiteraard betaal je meer als je de montage laat doen. Je kunt erop rekenen dat dit ongeveer €45 per uur kost.
  • De duurste optie: een grote terrasoverkapping van 12 meter breed bij 4 meter in lengte kost je €3500 – €6500 afhankelijk van het soort dak dat je kiest. Deze afmetingen zijn voor veel woningen te groot, maar als je genoeg plek hebt creëer je zo een grote beschutte plaats om te zitten, te eten, te kletsen of te drinken. Laat je deze installeren, dan betaal je weer €45 per uur extra. De exacte prijs zal vooraf berekend worden door het montageteam.

De prijsopbouw

Door een bouwpakket te kopen spaar je de installatiekosten uit. Bij de meeste gemiddelde terrasoverkappingen nemen deze zo’n 40 procent in beslag. De prijsopbouw voor een terrasoverkapping bouwpakket bestaat dan ook eigenlijk alleen uit materialen.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je kunt door voor een bouwpakket te kiezen dus al aardig wat geld uitsparen. Maak je de volgende keuzes slim, dan kun je dit nog meer reduceren.

  • Zelf doen of uitbesteden: als je handig genoeg bent kun je de montage van een terrasoverkapping bouwpakket vrij makkelijk zelf doen. Er worden duidelijke instructies gegeven en indien je twijfelt staat de leverancier altijd klaar met hulp. Dit scheelt je €45 per uur voor een montageteam of zo’n 40 procent van de totaalkosten.
  • Het materiaal: je kunt een vrij simpele terrasoverkapping van hout en met een polycarbonaat dak al kopen voor minder dan €750. Dit zal een klein exemplaar zijn en het hout moet nog worden behandeld. Toch kun je hier al een beschutte plek mee creëren en installeer je deze zelf, dan hoef je niet veel geld kwijt te zijn.
  • De afmetingen: het spreekt voor zich dat je voor een grotere terrasoverkapping meer betaalt dan voor een kleiner exemplaar. Ook al lijkt het misschien aanlokkelijk, realiseer je dat een overkapping van 2,5 meter bij 3 meter al 7,5 vierkante meter dekt. Dat is ruim voldoende voor een tafel en een stel stoelen. Door een te grote overkapping te plaatsen kun je je tuin ook te veel afschermen en te weinig ruimte in de zon overhouden.

Vergelijk offertes

De beste manier om de prijs uit te vinden voor jouw terrasoverkapping bouwpakket is door offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Dat doe je gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Gebruik van de tool is gratis en je wordt nergens toe verplicht. Je krijgt wel direct een duidelijk overzicht van wat jij zou moeten betalen voor jouw nieuwe terrasoverkapping bouwpakket.

Lees ook: traprenovatie prijs.

 

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.