Terrasoverkapping hout prijzen

Een terrasoverkapping kan je welkome schaduw bieden op een warme zomerdag. Ook zorgt het ervoor dat je tijdens een lichte zomerse bui toch lekker buiten kunt blijven zitten. Wanneer je op zoek gaat naar terrasoverkappingen zal je zien dat er een groot aantal verschillende opties zijn. Deze hebben te maken met de afmetingen, het ontwerp, de constructiemethode en het materiaal. Hout is een materiaal dat je over het algemeen minder kost (tenzij het een speciaal behandeld soort hardhout is), maar wat je wel goed moet onderhouden. Aan de andere kant geeft dit je weer de mogelijkheid de terrasoverkapping elke zoveel jaar aan te passen op je eigen wensen. Wat je gemiddeld betaalt voor een houten terrasoverkapping, lees je hier.

Inhoudsopgave

houten terrasoverkapping in tuin

De kosten

Er zijn houten terrasoverkappingen beschikbaar voor honderden en voor duizenden euro’s. Het verschil zit hem in factoren als de afmetingen en het design. Daarnaast heb je de keuze de terrasoverkapping zelf te plaatsen of om deze te laten installeren. De prijs die jij zal betalen is dus voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw eigen situatie. Hier kun je een indicatie krijgen van de gemiddelde prijzen die je kunt verwachten, inclusief btw, materialen en montage.

 

Soort houten terrasoverkapping Prijs
Bouwpakket €600 – €2000 exclusief montage
Montagekosten €45 per uur
Prefab €950 – €3000
Op maat gemaakt €2250 – €7500

 

  • De goedkoopste optie: als je zelf handig bent kun je jezelf een groot bedrag besparen als je een terrasoverkapping in de vorm van een bouwpakket aanschaft. Deze wordt dan kant en klaar bij je afgeleverd en is voorzien van duidelijke instructies. Je kunt dan een kleine houten terrasoverkapping al kopen voor €600. Wil je deze toch laten installeren, dan vragen de meeste montageteams hier €45 per uur voor.
  • Een prefab overkapping: een erg goede tweede optie die je hebt en die ook niet al te prijzig hoeft uit te vallen is het aanschaffen van een prefab overkapping. Deze zijn vooraf samengesteld en hoeven dus alleen nog maar in elkaar gezet worden. Je hebt dan minder keuze wat betreft het design, maar als je dat niet erg vindt kun je voor €950 inclusief montage, btw en materialen al een kleine prefab terrasoverkapping bezitten.
  • Maatwerk: zoals gewoonlijk is een terrasoverkapping die op maat is gemaakt de duurste optie die je hebt. Deze wordt volledig voor jou ontworpen en in elkaar gezet, waardoor je het ontwerp dat je in je verbeelding hebt ook echt kunt realiseren. Hiervoor betaal je voor een klein exemplaar echter al gauw een paar duizend euro’s.

De prijsopbouw

De totaalprijs voor een houten terrasoverkapping bestaat uit drie componenten, namelijk de montagekosten, de materialen en de voorrijkosten. Aangezien hout een goedkoper materiaal is, wegen deze wat minder zwaar mee. Kies je voor bijvoorbeeld staal of aluminium, dan zullen de materialen een groter gedeelte van de eindprijs innemen. De verhouding als je voor een houten exemplaar kiest liggen rond de 60 procent voor de materialen, 35 procent voor de montagekosten en 5 procent voor de voorrijkosten. Besluit je de montage zelf te doen, dan kun je dus 40 procent besparen op de totaalkosten, wat natuurlijk niet gering is.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Kies je voor hout, dan kies je al voor een goedkoper materiaal. Daarnaast heb je ook andere keuzes waarmee je invloed kunt uitoefenen op de eindprijs.

  • Zelf doen of laten monteren: als je de montage zelf doet kun je dus zo’n 40 procent van de totaalkosten besparen. De bouwpakketten worden vaak met duidelijke instructies geleverd, maar je moet om dit te kunnen doen wel enige doe-het-zelf ervaring hebben. Houd je van klussen, of ken je iemand die dit voor jou kan doen, dan ben je aanzienlijk minder geld kwijt.
  • Hout of kunststof: het verschil in prijs tussen hout en kunststof is minimaal. Kunststof heeft echter naderhand geen onderhoud nodig, waardoor je enige uitgaven de kosten voor de terrasoverkapping zelf zijn. Hout moet je zeker elke 3 jaar onderhouden en verven, wat flink wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Prefab of maatwerk: als laatste kun je een aardig bedrag besparen als je kiest voor een prefab terrasoverkapping. Vind je een goede leverancier dan kun je hier ook schitterende exemplaren vinden. Je zal alleen minder inbreng hebben in het ontwerp van je terrasoverkapping.

Vergelijk offertes

De exacte prijs voor jouw nieuwe terrasoverkapping ontdek je hier door onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken.

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.