Voordelen en nadelen van een kunststof terrasoverkapping

Voordelen en nadelen van een kunststof terrasoverkapping

Door het aanleggen van een kunststof terrasoverkapping kan je bijvoorbeeld je woonkamer verlengen of een gezellig overdekt terras maken waarmee je je eigen wooncomfort mee verhoogt. Een kunststof terrasoverkapping blijkt veel voordelen te hebben, waardoor het de eerste keur is onder Nederlanders. Maar wat is een kunststof terrasoverkapping en wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van een kunststof terrasoverkapping? Je komt het allemaal hieronder te weten.

Wat is een kunststof terrasoverkapping?

Een kunststof terrasoverkapping is een terrasoverkapping die is gemaakt van kunststof, denk zo aan een aluminium stellage met een beplating van kunststof. Hierbij moet je uitgaan dat de overkapping zelf van kunststof is gemaakt. Aangezien kunststof redelijk goedkoop is, behoren kunststoffen terrasoverkappingen tot de populairste en meest betaalbare soort overkappingen in Nederland. Een kunststof terrasoverkapping kan worden aangelegd om extra sfeer te creëren in je tuin of op je terras en om vorm te geven aan de oppervlakte. De mogelijkheden van de kleuren, vormen en uitvoeringen van de verschillende overkappingen zijn eindeloos: modern, landelijk, basic of klassiek. Verder is een terrasoverkapping niet alleen betaalbaar, maar ook duurzaam en sterk.

Prijs van een kunststof terrasoverkapping

Hoeveel je gaat betalen voor een kunststof terrasoverkapping hangt voornamelijk af van wat voor soort overkapping je gaat nemen. Een prefab kunststof terrasoverkapping, welke in de fabriek wordt samengesteld en kant en klaar wordt geleverd, kost gemiddeld €1.000. Een kunststof terrasoverkapping op maat gemaakt kost ongeveer €2.500 en een luxe kunststof terrasoverkapping kost minstens €6.000.

Voordelen kunststof terrasoverkapping

Als we het over kunststof terrasoverkappingen hebben dan kunnen we vele voordelen benoemen. Een kunststof terrasoverkapping is immers niet voor niets één van de populairste keuzes onder de Nederlanders. Een kunststof terrasoverkapping heeft verschillende voordelen, waaronder:

De voordelige prijs

Een kunststof terrasoverkapping is redelijk goedkoop, zeker vergeleken met houten of glazen terrasoverkappingen. Dit maakt het extra aantrekkelijk om een kunststof terrasoverkapping aan te schaffen.

Duurzaamheid en milieuvriendelijk

Kunststof terrasoverkappingen zijn duurzaam en geheel recyclebaar. Hierdoor worden kunststof terrasoverkappingen als milieuvriendelijk beschouwd.

Sterk en lange levensduur

Een kunststof terrasoverkapping is keihard en moeilijk te breken. Over het algemeen is een kunststof terrasoverkapping driemaal sterker dan een glazen terrasoverkapping.

Kunststof terrasoverkappingen zijn onderhoudsarm

Behalve dat je niet veel hoeft te doen om de kunststof terrasoverkapping te onderhouden, hoef je deze ook niet over te schilderen. Dit bespaart verder ook kosten op lange termijn. Een vochtig doekje is meer dan genoeg om de kunststof terrasoverkapping te onderhouden.

Verkrijgbaar in alle uitvoeringen, kleuren en stijlen

Omdat kunststof veelzijdig is kan je kunststof terrasoverkappingen kopen in verschillende soorten uitvoeringen, kleuren en designs.

Kunststof laat vrij veel licht door

Dit geldt voornamelijk als je kiest voor een doorzichtige kunststof terrasoverkapping waar de zon makkelijk doorheen schijnt. Dit zorgt voor extra licht maar ook extra warmte.

Zonwerend

Kunststof terrasoverkappingen houden de schadelijke en sterke Uv-stralen en infraroodstralen tegen. Daarnaast zal de kunststof terrasoverkapping niet verkleuren door langdurige blootstelling aan de zon.

Eenvoudig te plaatsen

Het plaatsen van een kunststof terrasoverkapping is een eenvoudig proces vanwege het lichte gewicht van het materiaal. Kunststof dakplaten zijn veel lichter dan andere dakplaten. Daarnaast kan je makkelijk zagen, boren of frezen in kunststof.

Brandvertragende werking

Mocht er een ongeval gebeuren en ontstaat er brand? Dan werkt de kunststof terrasoverkapping brandvertragend wat het risico op brandgevaar tevens ook vermindert.

De warme sfeer

Een kunststof terrasoverkapping zorgt voor een gezellige sfeer in je tuin en maakt het verblijf in je tuin een aangename ervaring.

Nadelen kunststof terrasoverkapping

Er zijn ook enkele nadelen te benoemen als het gaat om een kunststof terrasoverkapping. Zo kan je op de volgende nadelen rekenen:

Krassen snel zichtbaar

Krassen zijn snel op te merken op een kunststof terrasoverkapping. Vooral takken van bomen kunnen lelijke krassen achterlaten in het kunststof.

Regelmatig (maar eenvoudig) onderhoud

Heb je een doorzichtige kunststof terrasoverkapping? Maak de kunststof terrasoverkapping dan regelmatig schoon om stof, algen en mos te voorkomen. Dit komt omdat dergelijk vuil zich vrij snel hecht aan kunststof.

Vast aan de kleur

Omdat een kunststof terrasoverkapping niet te beschilderen is, zit je vast aan de uitgekozen kleur.

Door een professioneel laten aanleggen

Een kunststof terrasoverkapping dient door een specialist te worden aangelegd. Een amateur kan niet zelf een eigen kunststof terrasoverkapping ontwerpen omdat je hiervoor over bepaalde vaardigheden dient te beschikken.

Uitzetten bij warm weer

Als het warm weer is kan een kunststof terrasoverkapping wat gaan uitzetten waardoor er sprake is van irritante maar onschuldige krakende geluiden.

Minder licht doorlatend

Een kunststof terrasoverkapping kan dan wel veel licht doorlaten, maar vergeleken met andere terrasoverkappingen laat een kunststof terrasoverkapping minder licht door.

Aangezien de meeste Nederlanders gedurende een groot gedeelte van 2020 verzicht werden om zoveel mogelijk thuis te blijven, is er een nieuwe opmerkelijke trend ontstaan: men is meer gaan klussen aan hun woning. Daar hoort het aanleggen van een terrasoverkapping vaak ook bij. Ga je voor een duurzame, voordelige, milieuvriendelijke en onderhoudsarme terrasoverkapping? Dan is een kunststof terrasoverkapping de ideale keuze.

2 Comments

  • keciplike
  • keciplike
  • Write a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *