Waarom zou je kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

Waarom zou je kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

Het is een kwestie van smaak welke terrasoverkapping het beste bij jou past. Je hebt echter allerlei soorten en maten terrasoverkappingen, dus er is genoeg keuze. Het doel van een terrasoverkapping blijft echter hetzelfde welke soort of maat je ook kiest. Een terrasoverkapping dient ervoor te zorgen dat je langer kunt blijven zitten in je tuin. De tuin is voor veel mensen een plek geworden om bij te komen van de gejaagdheid van alledag. Een van de soorten terrasoverkappingen is de aluminium terrasoverkapping. Wat zijn echter de voor- en nadelen van een aluminium terrasoverkapping? En wat kost een dergelijke overkapping?

Hoe ziet een aluminium terrasoverkapping eruit?

Een aluminium terrasoverkapping bestaat uit een aantal staanders en een dak. In de meeste gevallen is deze terrasoverkapping gevestigd aan je huis. Hierbij gebruik je slechts twee staanders. Het is echter ook mogelijk een losstaande terrasoverkapping te maken, waarbij je vier staanders nodig hebt. Het dak is meestal gemaakt van glas, kunststof of doek.

Wat zijn de voordelen van een aluminium terrasoverkapping?

Aluminium is momenteel een van de populairste materialen om een terrasoverkapping mee te maken. Het geeft je huis een moderne vibe en biedt een goede bescherming tegen wind, regen en te veel zon. Aluminium is namelijk goed bestand tegen hoge temperaturen en uv-stralen, waardoor zelfs op hete dagen er geen kans is op overhitting of brandgevaar.

Een duurzaam materiaal

Aluminium heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het roest namelijk niet en tevens hebben schimmels er geen kans om op te groeien. Je hoeft alleen vuil soms te verwijderen met een sopje. Aluminium is tevens een sterk materiaal, maar toch licht om mee te werken. Hierdoor is het materiaal erg bouwvriendelijk. Daarom kun je aluminium beschouwen als een duurzaam materiaal, wat je pas na ongeveer dertig jaar hoeft te vervangen.

Wat zijn de nadelen bij het gebruik van aluminium?

Aluminium is door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid niet het goedkoopste materiaal om een terrasoverkapping van te maken. Daar komt nog eens bij dat je een aluminium terrasoverkapping niet in de goedkopere prefab constructie kan kopen. Een aluminium terrasoverkapping wordt altijd voor je op maat gemaakt. De strakke en moderne look van aluminium en diens grijze kleur passen daarbij ook nog niet eens bij elk huis. Tegenwoordig krijg je aluminium echter ook steeds vaker in andere kleuren, zoals wit.

Een combinatie van materialen is ook mogelijk

Wanneer de strakke uitstraling van aluminium niet goed past bij je woning, maar je wilt wel de voordelen van dit bouwmateriaal ervaren, dan is er een tussenoptie. Je kunt bijvoorbeeld een terrasoverkapping nemen, dat een combinatie is van aluminium met hout. De warme uitstraling van hout matigt het strakke uiterlijk van aluminium erg goed. Hierbij kies je voor aluminium staanders, omdat deze in de grond komen en dus te maken krijgen anders met rottingsverschijnselen. De draagconstructie kun je dan van hout maken, maar hierbij moet je opletten welk dak je wenst op je terrasoverkapping. Kies je voor glas of een doorzichtige kunststof past aluminium beter. Een houten frame ziet beter uit bij een dak bestaande uit doek.

Prijsafhankelijke variabelen bij een aluminium terrasoverkapping

Er zijn een aantal factoren, die de prijs bepalen van je aluminium terrasoverkapping. Ten eerste bepaalt de grootte van je terrasoverkapping de prijs, want hierbij geldt hoe groter, des te duurder. Ten tweede bepaalt de keuze voor een vaste of losstaande terrasoverkapping de prijs, want bij een losstaande overkapping heb je meer materialen nodig en dus is die duurder. Ten derde moet je bepalen of je zelf de terrasoverkapping installeert of deze laat plaatsen. Laat je hem door een bedrijf plaatsen, dan kun je verschillende bedrijven nog vergelijken om de scherpste prijs te garanderen. Als laatste bepalen de extra opties de prijs. Pak je een uitschuifbaar dak? Plaats je verlichting?

Wat kost een aluminium terrasoverkapping?

Voor een standaard aluminium terrasoverkapping moet je toch al rekening houden met circa €1000 kosten. Hierbij heb je een volledig uit aluminium gemaakte terrasoverkapping met een oppervlakte van ongeveer tien vierkante meter. Bij een oppervlakte van twintig vierkante meter en eenzelfde soort constructie betaal je tussen de €1000 en €2000. Wil je een meer geavanceerde terrasoverkapping met bijvoorbeeld een uitschuifbaar dak, dan moet je toch al rekening houden met een prijs tussen de €3000 en €8000.

4 Comments

 • hydroxychloroquine coronavirus dosage

  which countries allow hydroxychloroquine

  bowl venous leak single

 • junimeridio

  slave buy hydroxychloroquine online pharmacy satellite https://hydroxychloroquined.online/ – hydroxychloroquine works tympanic membrane hydroxychloroquine 200mg for lupus

 • liquid hydroxychloroquine for sale

  liquid hydroxychloroquine for sale

  Waarom zou je kiezen voor een aluminium terrasoverkapping? – Prijzen-terrasoverkapping.nl

 • hydroxychloroquine azithromycin success

  hydroxychloroquine use in michigan

  existing brain waves designer

 • Write a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *