Terrasoverkapping lamellen prijzen

Als je aan een terrasoverkapping denkt, dan denk je misschien aan een frame met daarop een glazen of polyurethaan dak. Vaak staan deze tegen de woning aan, maar ze kunnen ook apart van de woning worden geplaatst. Standaard terrasoverkappingen zien er inderdaad vaak zo uit en geven je heerlijke verkoeling en beschutting op een zonnige zomerse dag. Wanner jij op zoek gaat naar een nieuwe terrasoverkapping, dan zal je zien dat er echter veel meer ontwerpen mogelijk zijn die aansluiten bij elk budget en elke situatie. Een terrasoverkapping met lamellen is één van deze opties.

 

Inhoudsopgave

De kosten

Een terrasoverkapping met lamellen bestaat uit een frame met een dak dat te bedienen is met een afstandsbediening. Op dit dak bevinden zich stroken die je open en dicht kunt doen, net als lamellen die je voor de ramen hangt als zonwering. Ze worden bediend met een motor en kunnen of een volwaardig dak vormen of worden opengezet om toch nog van de zon en de blauwe hemel te kunnen genieten. Terrasoverkappingen met lamellen zijn vaak erg stijlvol en modern vormgegeven en zijn daarnaast ook zeer praktisch. Het overzicht hieronder vertelt je met welke kosten je rekening kunt houden als je bent geïnteresseerd. De bedragen zijn inclusief materialen, plaatsing en btw.

 

Afmeting terrasoverkapping met lamellen Prijs
3 meter x 3 meter Vanaf €7500
4 meter x 3 meter Vanaf €8500
4,5 meter x 4,5 meter Vanaf €10.000
6 meter x 4 meter Vanaf €11.000
6 meter x 4,5 meter Vanaf €13.000

 

  • De goedkoopste optie: terrasoverkappingen met lamellen zijn niet goedkoop en je betaalt naast voor design ook voor ontwerp en bediening. Toch kun je al een mooie overkapping aanschaffen en laten plaatsen voor €7500. En door een exemplaar van 3 meter bij 3 meter te kiezen overkap je toch een oppervlak van 9 vierkante meter.
  • De gemiddelde prijs: gemiddeld gezien kun je dus rekenen op een minimumprijs van €10.000 – €11.000. Dit is niet gering, maar hiervoor krijg je wel een grote en zeer stijlvolle overkapping terug. Deze kun je zo instellen dat je precies de hoeveelheid zon doorlaat als voor jou gewenst is.
  • De duurste optie: een terrasoverkapping met lamellen van 4,5 meter bij 6 meter neemt een oppervlak in van 27 vierkante meter. Dit is erg groot en alleen geschikt voor grote tuinen of grasvelden. Heb jij zoveel ruimte en wil je een plek creëren waar je niet alleen kunt zitten, maar ook koken, barbecueën, spelen of liggen, dan betaal je voor een dergelijk groot exemplaar een bedrag dat begint bij €13.000.

 

De prijsopbouw

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor een terrasoverkapping met lamellen bestaat uit materialen, arbeidskosten en vervoers- en voorrijkosten. De materialen nemen iets meer dan de helft in van de prijs, namelijk 55 procent. Ongeveer 35 procent zal naar de plaatsing van de terrasoverkapping gaan. De overige 10 procent zijn voor transport- en voorrijkosten. Zou je de overkapping zelf plaatsen, dan zou je dus 45 procent besparen op de totaalkosten. Dit is echter voor dit soort kwalitatieve exemplaren vaak geen optie. Wat je wel kunt doen om geld te besparen is een grondig marktonderzoek, zodat je de leverancier kunt vinden die voor jou de beste prijs/kwaliteit verhouding aanbiedt.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je weet dat je voor een terrasoverkapping met lamellen waarschijnlijk meer zal gaan betalen dan voor een standaard terrasoverkapping. Dat is prima als je het budget hebt en als je graag zo’n terrasoverkapping aan wilt schaffen. Je kunt de prijs enigszins beïnvloeden door de volgende keuzes goed te overwegen voordat je ze maakt.

  • De afmetingen: de bovenstaande prijzen zijn voor terrasoverkappingen van groot formaat. Je kunt ongetwijfeld kleinere exemplaren vinden voor minder geld. Niet iedereen heeft de ruimte. Vraag jezelf dus goed af welk formaat je nodig hebt en houd in je achterhoofd dat bijvoorbeeld 2 meter bij 3 meter ook al 6 vierkante meter is.
  • Tweedehands of nieuw: je kunt altijd proberen een tweedehands terrasoverkapping te vinden. Soms zijn er schitterende exemplaren beschikbaar die er nog als nieuw uit zien en veel minder kosten. Het kan zijn dat een nieuwe woningeigenaar liever een andere oplossing in de tuin ziet en de overkapping van de vorige bewoners daarom te koop zet.
  • Extra opties: terwijl je je overkapping met lamellen bestelt kun je deze op verscheidene manieren aanpassen. Je hebt keuzes wat betreft de afmetingen, de kleur, het soort afstandsbediening, de betonpoeren die nodig zijn en het toevoegen van eventuele verlichting. Het opmeten van de terrasoverkapping kost ook extra.

 

Vergelijk offertes

Een uitgave als dit doe je natuurlijk niet zomaar en het kan zeker lonen als je wat tijd vrijmaakt om een grondig marktonderzoek uit te voeren. De eerste stappen zet je hier. Als je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruikt zal je in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van leveranciers uit jouw omgeving. Door deze te vergelijken en toe te voegen aan je eigen onderzoek kun je de beste beslissing maken wat betreft jouw nieuwe terrasoverkapping met lamellen.

Wat kost een terrasoverkapping precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.